Ohjelmakausi 2007-2013

Ohjelmakaudelle 2007-2013 Suomeen laadittiin yksi kansallinen maaseudun kehittämisstrategia, jota toteuttivat Manner-Suomen ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelmat.

Maa- ja metsätalousministeriö vastasi Suomen maaseudun kehittämisstrategian sekä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Molemmat valmisteltiin laajoissa työryhmissä, ja kumpikin oli valmisteluaikana sekä lausuntokierroksella että julkisesti esillä yleisön kommentoitavana.

Käytettävissä olevat varat

Suomen käytettäväksi osoitetut maaseuturahaston varat olivat yhteensä 2 155 milj. euroa. Summa esitettiin strategiassa jaettavaksi Manner-Suomen ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelmien kesken siten, että Manner-Suomen osuus on 2 137 milj. euroa.

Kansallinen rahoitusosuus voi sisältää valtion ja kuntien rahoitusta. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman julkisen rahoituksen alustava kokonaismäärä oli 6 766 milj. euroa. Lisäksi yksityisen rahoituksen määräksi arvioidaan 1 133 milj. euroa, jolloin ohjelman kokonaiskustannukset olivat 7 899 milj. euroa.

Maaseutuverkosto

Suomeen on perustettu maaseutuverkosto Manner-Suomen ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelman toimijoille. Se kokoaa yhteen kaikki maaseudun kehittämistyöhön ja maaseudun kehittämisohjelmiin osallistuvat viranomaiset, järjestöt ja kansalaistoimijat.


14.2.2014

Sivun alkuun